Ta encyklopedia to coś więcej niżeli teoretyczne dane o roślinach – są w niej także ciekawostki o używaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii. To prawdziwa gratka nie tylko dla entuzjastów zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem. To także użyteczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne.
Książka zawiera także wskazówki, jak samodzielnie uprawiać zioła i jak zbierać rośliny dziko rosnące.
Odbiorcy
- miłośnicy zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem
- osoby, które interesują się ziołami i chcą poszerzyć swoją wiedzę
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- ciekawostki o użytkowaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii
- to użyteczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne
- jedna z części to prawdziwa książka kucharska, z którą błyskawicznie przygotujesz tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki i desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery"