„Domowe dania wigilijne i świąteczne" to zbiór 25 klasycznych przepisów świątecznych potraw, które może wykonać każdy w zaciszu swojego domu. Przepisy autorstwa Grażyny Kilanowicz-Bareckiej przedstawine zostały w sposób przejrzysty, a zarazem interesujący. Całość wzbogacona wstępem i komentarzami autorstwa Katarzyny Lengren. Namawiamy do przygotowania smakowitych dań jednocześnie dla rodziny, jak i przyjaciół.
W czasach przesytu jedzeniem, wykonywanym poprzez profesjonalnych kucharzy, przynajmniej raz do roku albo dwa chcemy gotować sami. Ta książka jest dla tych, którzy nie potrafią gotować, ale raz w święta chcą się popisać.ponadto dla tych, którzy gotują perfekcyjnie, a wyłącznie chcą sobie przypomnieć co i jak, w jakiej kolejności, a na ogół w jakich proporcjach sypie się, wrzuca, dolewa i miesza. Przepisy Gagi Bareckiej – którą znam osobiście i dlatego wiem, co mówię – są takie jak ona sama, czyli łączą dwie zdawałoby się sprzeczne, niemożliwe do pogodzenia zalety – są artystycznie lekkie i postępowe – i równocześnie skrupulatne, rzetelne i konwencjonalne. Kuchnia domowa w jej wydaniu zniewala, lecz nie onieśmiela, na pierożkach widać ślad palca, a nie włoskiej maszynki do produkowania ravioli. To, co leży na talerzu, jest niewątpliwie ugotowane w domu i każdy, nawet mało odważny kucharz czy kucharka, patrząc na zdjęcie, może sobie wyobrazić to danie na własnym półmisku.
Katarzyna Lengren / Ze wstępu
ISBN: 9788375763492
Kod paskowy: 9788375763492
Autorzy: Lengren Katarzyna
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 24243
Miejscowość: Olszanica
liczba stron: 64
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 15.5x21.0cm
Głębokość (mm): 8
Waga: 0.275
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
W czasach przesytu jedzeniem, wykonywanym poprzez profesjonalnych kucharzy, przynajmniej raz do roku albo dwa chcemy gotować sami. Ta książka jest dla tych, którzy nie potrafią gotować, ale raz w święta chcą się popisać.ponadto dla tych, którzy gotują perfekcyjnie, a wyłącznie chcą sobie przypomnieć co i jak, w jakiej kolejności, a na ogół w jakich proporcjach sypie się, wrzuca, dolewa i miesza. Przepisy Gagi Bareckiej – którą znam osobiście i dlatego wiem, co mówię – są takie jak ona sama, czyli łączą dwie zdawałoby się sprzeczne, niemożliwe do pogodzenia zalety – są artystycznie lekkie i postępowe – i równocześnie skrupulatne, rzetelne i konwencjonalne. Kuchnia domowa w jej wydaniu zniewala, lecz nie onieśmiela, na pierożkach widać ślad palca, a nie włoskiej maszynki do produkowania ravioli. To, co leży na talerzu, jest niewątpliwie ugotowane w domu i każdy, nawet mało odważny kucharz czy kucharka, patrząc na zdjęcie, może sobie wyobrazić to danie na własnym półmisku.
Katarzyna Lengren / Ze wstępu
ISBN: 9788375763492
Kod paskowy: 9788375763492
Autorzy: Lengren Katarzyna
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 24243
Miejscowość: Olszanica
liczba stron: 64
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 15.5x21.0cm
Głębokość (mm): 8
Waga: 0.275
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka