Znany i uznany podręcznik, zaktualizowany do podstawy programowej 2019. Omawia zagadnienia z czwartej części kwalifikacji HGT.12 organizacja produkcji gastronomicznej. Pokazuje m.in.: zagadnienia związane z planowaniem produkcji potraw i napojów, w tym zaopatrzenia zakładu gastronomicznego, planowanie żywienia z użyciem programów komputerowych przy pracy zakładu gastronomicznego.
Omawia także podstawowe metody obliczania potrzeby na ascetycznce i półprodukty, kontrolę stanów magazynowych, zagospodarowanie zwrotów poprodukcyjnych i strukturę organizacyjną zakładu gastronomicznego. Spory nacisk kładzie na kontrolę produkcji potraw i napojów, w tym dokładnie omawia systemy GHP, GMP i HACCP. Prezentuje również zasady opracowywania receptur i kart menu, a także przyjazne dla środowiska sposoby zarządzania zakładem gastronomicznym. Publikacja skrupulatnie opisuje metody kalkulacji cen w zakładach gastronomicznych.
Kolorowe schematy i wyodrębnione przykłady pomagają zrozumieć omawiane treści. Po każdym rozdziale znajdują się pytania i polecenia, które sprawdzają stopień opanowania wiedzy. Filmy instruktażowe przystępne pod kodami QR urozmaicą naukę trudniejszych partii materiału, a czytelna szata graficzna uprzyjemni naukę.
Autorzy: Opracowanie zbiorowe
EAN: 9788302211478
Głębokość: 10.000000
ISBN: 9788302211478
ilość stron: 296
Oprawa: Miękka
typ: Książki
Rok wydania: 2023
Szerokość: 170
Wydanie: 1
Wydawnictwo: WSIP PODRĘCZNIKI
Wysokość: 242