Masz insulinooporność i myślisz, że już nigdy nie będziesz jeść słodyczy? Zmagasz się z cukrzycą i nie wiesz, czy jeszcze kiedykolwiek spróbujesz swego ulubionego deseru? A może po prostu unikasz cukru i rezygnujesz ze słodkich przyjemności? Ta książka udowadnia, że wcale nie musisz!
wyszukasz tu prawie 100 przepisów na wypieki i desery bez cukru i białej mąki: perfekcyjne serniki, kruche tarty i aromatyczne ciasta z owocami, czekoladowe brownies, domowe batony, trufle i mnóstwo innych, dzięki którym nauczysz się jeść zdrowo, lekko i pysznie.
Spróbuj migdałowego ciasta ze śliwkami, wegańskiego sernika z truflami czy korzennych dyniowych babeczek. Zrób domową granolę, wegańskie jagodzianki, zawijany makowiec i przekonaj się, że życie bez cukru też może być pełne smaku!
Każdy przepis ma podaną sumę wymienników, makroskładniki i kaloryczność, by ułatwić wkomponowanie ich w codzienną dietę. Anna Englisz – dietetyczka i blogerka, żona cukrzyka. Uczy, jak jeść bez cukru, i udowadnia, iż zdrowe odżywianie wcale nie oznacza rezygnowania z przyjemności.
Tytuł Na pół słodko. Wypieki i desery w insulinooporności i cukrzycy Autor Anna Englisz Wydawnictwo Dragon EAN 9788381729048 ISBN 9788381729048 Kategoria Poradniki\Kuchnia ilość stron 272 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda Wydanie 1