Smakowity zbiór zabawnych wierszyków o kulinarnych przygodach mieszkańców zróżnicowanych krajów świata.
Co Kebabcia robi w kapciach?
Czemu wok przyciąga wzrok?
Gdzie gotuje się w tażinie?
Z czego kuchnia włoska słynie?
Gdzie króluje szakalaka?
Przeczytajcie w „Rymosmakach"!
Absurdalne wierszyki i wesołe ilustracje zabiorą was w zwariowaną podróż dookoła świata tropem potraw i kulinarnych zwyczajów. Podczas lektury wasze brzuchy będą na przemian trząść się ze śmiechu i tęsknie burczeć. A wy dowiecie się, skąd pochodzą i czym są sushi, wok, tażin, langosz, burrito czy szakalaka.
oczątkowała trzytomowy cykl książek o dużym Wilku i minimalnym Wilku.
Autorzy: Szymon Barabach
EAN: 9788381500876
Głębokość: 10.000000
ISBN: 978-83-8150-087-6
liczba stron: 52
Oprawa: Twarda
typ: Książki
Rok wydania: 2021
Szerokość: 205
Wydanie: 1
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Wysokość: 257