Food Service Industries z kolekcji Career Paths jest publikacją dedykowaną dla osób przygotowujących się do pracy lub pracujących w branży gastronomicznej (kelnerów, kucharzy, barmanów, menadżerów), pragnących doskonalić znajomość języka angielskiego w aspekcie związanym z pracą zawodową.
Książka ucznia (Student's Book) składa się z trzech części (Books 1-3). W skład poszczególnych części wchodzi 15 rozdziałów. Każdy rozdział poświęcony jest innemu zagadnieniu tematycznemu i mieści osadzone w realistycznym kontekście teksty pozwalające na poznawanie specjalistycznego słownictwa.
Obejmuje także różnorodne ćwiczenia umożliwiające zintegrowane rozwijanie czterech sprawności językowych: czytania, słuchania, mówienia i pisania. Po każdej z trzech części znajduje się słowniczek angielsko-angielski zawierający łącznie ponad 400 haseł i zwrotów.
Przykładowe tematy to: części restauracji, przyjmowanie zamówień, przygotowywanie dań, catering, opracowywanie menu, zagadnienia związane z prowadzeniem restauracji (np. Marketing, księgowość). Do podręcznika załączono kod umożliwiający pobranie cyfrowej wersji książki - DigiBooka.
DigiBook to interaktywny odpowiednik publikacji drukowanej. Mieści pełny materiał z drukowanej wersji podręcznika. Dodatkowo uczeń może wykonywać zadania w interaktywny sposób i otrzymywać natychmiastową informację zwrotną o poprawnych i błędnych odpowiedziach.
DigiBook oferuje także dostęp do nagrań audio, filmów i słowniczka. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.