Mistrzowie cukiernictwa prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, która swym zasięgiem obejmuje już 20 krajów na całym świecie, prezentują 180 przepisów na łakocie z czekoladą w roli głównej. W kolejnych rozdziałach tej książki można znaleźć receptury na ciasta, ciasteczka, desery, musy, kremy, lody, napoje i trufle czekoladowe. Wszystkie opatrzone zostały błyskotliwymi fotografiami.
Oprócz tego krok po kroku zilustrowane zostały sekretne techniki, na przykład temperowania czekolady czy realizowania czekoladowych dekoracji.
dodatkowo książka gromadzi słowniczek, w którym wyjaśniono poszczególne terminy cukiernicze.
Odbiorcy
- osoby, które uwielbiają czekoladę we wszystkiego rodzaju słodkościach
- wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni idealnych ciast, ciasteczek i deserów na bazie czekolady
- a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów: począwszy od prostych domowych, poprzez spore klasyki ciastkarstwa, aż po oryginalne i zaskakujące receptury
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera ponad 180 najkorzystniejszych przepisów sygnowanych poprzez luksusową szkołę Le Cordon Bleu
- wszystkie przepisy są oparzone efektownymi fotografiami
- w dodatku szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swymi poradami
- zawarte w książce przepisy zapewniają przygotowanie wyjątkowo smacznych łakoci