Jeszcze nikt nie napisał czegoś tak korzystnego. „Jedz" Nigela Slatera od razu przechodzi do klasyki gatunku – The Times
„Jedz. Minimalna księga prędkich dań" to niezastąpiony zbiór przepisów, z których możemy korzystać na co dzień. Ten gruby tomik w miękkiej oprawie gromadzi 600 pomysłów na codzienne posiłki. Mnóstwo znakomitych, prostych przepisów w praktycznym wydaniu, do których zawsze można sięgnąć i znaleźć dla siebie coś prawidłowego. Zwięzły tekst poprzedza krótka lista produktów, a na stronie obok autor zamieszcza uzupełniające propozycje i pomysły, zostawiając trochę miejsca na notatki.
Książka od razu stała się bestsellerem. Księgarnia Amazon ogłosiła ją książką kucharską 2013 roku, była także najlepiej sprzedającym się tytułem tej kategorii według "Guardiana".
To wspaniała sugestia dla osób gotujących na co dzień. Starczy otworzyć ją kilka razy, by zaczęła się miękko rozchylać, nakłaniając do korzystania z przepisów. Ich zwięzły fason żywo przypomina twitterowe wpisy @NigelSlater. „Jedz" to pomysłowe, progresywne przepisy dla każdego, kto po prostu chce coś zjeść.