przetworów z warzyw i owoców oraz przepisy na pasty i sosy!
Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia uroczego słoika z domowymi przetworami – gdy się ma świadomość, że każdy został precyzyjnie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a następnie bezpiecznie zamknięty pod pokrywką słoika. W imię takiej przyjemności naprawdę warto się trochę postarać! Ta książka mieści kreatywne, lecz przy tym dostępne przepisy, za których sprawą zakochasz się w domowych przetworach.
Spróbuj pysznych przetworów, takich jak choćby:
ogórki do chleba z masłem Ciotki Thelmy, kalafior marynowany w curry, pikantnie korzenna cebula perłowa, tradycyjna kapusta kiszona, marynowane czereśnie, pomidorowa salsa z papryką chipotle, malinowy sos barbecue o dymnym posmaku, relisz ćwikłowy, sos chutney z mango i bananów, sos chutney jabłkowo-rodzynkowy, kwaskowate francuskie korniszony, marynowany bakłażan azjatycki
Proste i starannie opisane metody zapewniające bezpieczeństwo domowych przetworów.
Książka posiada także podstawowe dane na temat sprzętu potrzebnego i {pomocn|przydatn)ego do robienia przetworów oraz szczegółowe wskazówki pomocne podczas robienia zakupów i przygotowywania składników poszczególnych przepisów.
***
Jennifer MacKenzie specjalizuje się w ekonomii gospodarstwa domowego i pisze książki. Ma piętnastoletnie doświadczenie w tworzeniu, testowaniu i doskonaleniu przepisów kulinarnych. Od kilku lat występuje również w roli sędziego podczas konkursów na najlepsze wyroby konserwowane.
Podtytuł: Ponad 250 przepisów – od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy!
Tytuł oryginału: The Complete Book of Pickling: 250 Recipes from Pickles and Relishes to Chutneys and Salsas
ISBN: 9788380874732
Kod paskowy: 9788380874732
Autorzy: MacKenzie Jennifer
Tłumaczenie: Witkowska Magda
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 31321
Miejscowość: Warszawa
Liczba stron: 380
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 25.2x17.5
Głębokość (mm): 20
Waga: 0.808
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka