Słownik gromadzi zbiór dokładnie wyselekcjonowanych haseł, obejmując terminy oraz zwroty związane z przygotowaniem posiłków i działaniem lokali gastronomicznych. Słownik jest dwukierunkowy: polsko-niemiecki oraz niemiecko-polski. Szeroka część haseł ma liczne przykłady użycia. Publikacja może być {pomocn|przydatn)a dla pracowników barów, restauracji, kawiarni lub dla każdego, kto interesuje się gotowaniem i tematyką gastronomiczną.
Wśród haseł w części niemiecko-polskiej znajdują się także najpopularniejsze dania regionalnej kuchni, które przetłumaczono w sposób opisowy.
Słownik uzupełniają rozmówki przeznaczone dla osób pracujących w sektorze gastronomicznym oraz klientów restauracji.
ISBN: 9788389635860
Kod paskowy: 9788389635860
Autorzy: Queschning Lisa, Gut Dawid
Rok wydania: 2015
Kod wydawcy: 31091
Liczba stron: 208
Oprawa: Kartonowa Foliowana
PKWiU: 58.11.14.0
Format: 19.0x14.0
Głębokość (mm): 15
Waga: 0.205
Języki: niemiecki, polski
Grupa towarowa: Książka
Wśród haseł w części niemiecko-polskiej znajdują się także najpopularniejsze dania regionalnej kuchni, które przetłumaczono w sposób opisowy.
Słownik uzupełniają rozmówki przeznaczone dla osób pracujących w sektorze gastronomicznym oraz klientów restauracji.
ISBN: 9788389635860
Kod paskowy: 9788389635860
Autorzy: Queschning Lisa, Gut Dawid
Rok wydania: 2015
Kod wydawcy: 31091
Liczba stron: 208
Oprawa: Kartonowa Foliowana
PKWiU: 58.11.14.0
Format: 19.0x14.0
Głębokość (mm): 15
Waga: 0.205
Języki: niemiecki, polski
Grupa towarowa: Książka