Słownik mieści zbiór starannie wyselekcjonowanych haseł, obejmując terminy oraz zwroty związane z przygotowaniem posiłków i działaniem lokali gastronomicznych.
Słownik jest dwukierunkowy: polsko-norweski oraz norwesko-polski. Spora część haseł posiada liczne przykłady zastosowania. Publikacja może być {pomocn|przydatn)a dla pracowników barów, restauracji, kawiarni lub dla każdego, kto interesuje się gotowaniem i tematyką gastronomiczną.
Wśród haseł w części norwesko-polskiej znajdują się także najpopularniejsze dania regionalnej kuchni, które przetłumaczono w sposób opisowy.
Słownik uzupełniają rozmówki przeznaczone dla osób pracujących w sektorze gastronomicznym oraz klientów restauracji.
ISBN: 9788380760059
Kod paskowy: 9788380760059
Autorzy: Gut Dawid, Petryk Marta
Wydanie: 1
Rok wydania: 2015
Kod wydawcy: 31091
Liczba stron: 224
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.14.0
Format: 10.5x14.5cm
Głębokość (mm): 13
Waga: 0.146
Języki: norweski, polski
Grupa towarowa: Książka
Słownik jest dwukierunkowy: polsko-norweski oraz norwesko-polski. Spora część haseł posiada liczne przykłady zastosowania. Publikacja może być {pomocn|przydatn)a dla pracowników barów, restauracji, kawiarni lub dla każdego, kto interesuje się gotowaniem i tematyką gastronomiczną.
Wśród haseł w części norwesko-polskiej znajdują się także najpopularniejsze dania regionalnej kuchni, które przetłumaczono w sposób opisowy.
Słownik uzupełniają rozmówki przeznaczone dla osób pracujących w sektorze gastronomicznym oraz klientów restauracji.
ISBN: 9788380760059
Kod paskowy: 9788380760059
Autorzy: Gut Dawid, Petryk Marta
Wydanie: 1
Rok wydania: 2015
Kod wydawcy: 31091
Liczba stron: 224
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.14.0
Format: 10.5x14.5cm
Głębokość (mm): 13
Waga: 0.146
Języki: norweski, polski
Grupa towarowa: Książka