Żywienie dojelitowe i pozajelitowe to kompleksowy przewodnik dla osób pracujących z pacjentami wymagającymi leczenia żywieniowego, zawierający specjalistyczną wiedzę z zakresu żywienia klinicznego. W książce poruszane są najważniejsze aspekty leczenia i mistrzowskiego pielęgnowania pacjentów poddawanych terapii żywieniowej, równocześnie w warunkach opieki stacjonarnej jak i ambulatoryjnej. Przedstawione są jeszcze zagadnienia związane z kwestią finansowania, dokumentowania i rozliczania procedur żywieniowych. Wiedza teoretyczna i empiryczna przekazana przez interdyscyplinarny zespół autorów, reprezentujących kilkanaście ośrodków żywieniowych w Polsce, gwarantuje wieloaspektowe i dogłębne spojrzenie na niełatwy proces leczenia żywieniowego. Podręcznik dedykujemy pielęgniarkom, studentom pielęgniarstwa, medycyny, dietetyki i wszystkim praktykom zainteresowanym leczeniem żywieniowym.
- Autorzy: Bartoszewska Lidia,Majewska Krystyna,Matras Przemysław
- Format: 17.6x25.0cm
- ISBN: 9788301231279
- pojemność: 300
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2023
- Wydawca: PZWL