Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn
Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn
Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn
Komiksy WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN

Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn

80,56 zł

Wyjątkowa okazja dla Ciebie!

Najkorzystniejszą ofertę ma TaniaKsiazka.pl w cenie 80,56 zł

Przejrzeliśmy bazę sklepów online w naszej bazie danych aby wyszukać najkorzystniejszą ofertę dla Ciebie. Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn Wydawnictwo Naukowe PWN z kategorii komiksy kupisz w cenie 80,56 zł w sklepie TaniaKsiazka.pl. Przedstawiona cena 80,56 zł nie zawiera ewentualnych kosztów wysyłki.

Zobacz wszystkie oferty ...
  • Cechy:
  • Komiksy
  • WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN
  • 9788301180034
  • twarda
  • Pod red nauk Hans Huber
  • Wydawnictwo Naukowe PWN
  • 172
  • 2014

Opis Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn

Tytuł Odroczony rozrost. Technika w piekarni Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-18003-4 Rok wydania 2014 Warszawa Wydanie 1 liczba stron 176 Format pdf Spis treści Słowo wstępne 9 Autorzy 11 Wykaz skrótów i symboli 12 1. Przepisy prawa żywnościowego a produkcja oparta o kęsy ciasta głęboko mrożonego (W. Seibel) 13 1.1. Prezentacja zagadnienia 13 1.2. Informacje handlowe 13 1.3. Objaśnienie pojęć 14 1.4. Produkcja, przechowywanie i dystrybucja 14 1.5. Oznaczenie produktów dla konsumentów 15 1.6. Inne oznaczenia produktów 16 1.7. Wymagane warunki przechowywania 17 1.8. Własna produkcja kęsów ciasta 17 1.9. Podsumowanie 17 Literatura 18 2. Technika odroczonego rozrostu a wypiek chleba i znikomego pieczywa z ciast prowadzonych na drożdżach (J.-M. Brümmer) 19 2.1. Wprowadzenie 19 2.2. Mocne strony i wady stosowania kęsów ciasta głęboko mrożonego 21 2.2.1. Potencjalne mocne strony 21 2.2.2. Potencjalne wady dla zakładu 22 2.2.3. Potencjalne straty jakości towaru 23 2.3. Podstawowe zasady głębokiego mrożenia ciast 24 2.4. Jakość surowców a tworzenie nowych receptur 25 2.4.1. Mąki pszenne 25 2.4.2. Drożdże piekarskie i zakwas 26 2.4.3. Poprawiacze i tłuszcze 27 2.5. Miesienie ciast 28 2.6. Prowadzenie ciast 29 2.7. Garowanie wstępne/ międzygarowanie 29 2.8. Głębokie mrożenie 30 2.9. Czas przechowywania 33 2.10. Rozmrażanie i wypiek 33 2.10.1. Rozmrażanie i wypiek kęsów ciasta bez gary 33 2.10.2. Rozmrażanie i wypiek kęsów ciasta z garą 35 2.11. Jakość wypieczonych bułek 36 2.12. Oczekiwania prawa żywnościowego 38 2.13. Podsumowanie 38 Literatura 41 3. Zasady wytwarzania głęboko mrożonych kęsów z ciast prowadzonych na drożdżach (U. Hanneforth, G. Brack) 43 3.1. Wprowadzenie 43 3.2. Rozgraniczenie pojęć 43 3.2.1. Chłodzone kęsy z ciast prowadzonych na drożdżach (odroczone garowanie) 43 3.2.2. Głęboko mrożone kęsy z ciast prowadzonych na drożdżach (przerwane garowanie) 44 3.2.3. Przechowywanie kęsów ciasta głęboko mrożonego z ciast prowadzonych na drożdżach 44 3.3. Obecność potencjalnych czynników mogących mieć wpływ na produkcję kęsów ciasta głęboko mrożonego z ciast prowadzonych na drożdżach 45 3.3.1. Wpływ czynników technologicznych na przebieg cyklu produkcji 45 3.3.2. Wpływ części na tworzenie receptur 47 3.4. Oddziaływanie na jakość wypieku 47 3.4.1. Wpływ zmian technicznych na proces produkcji 49 3.4.2. Wpływ komponentów receptury i zmian w jej składzie 60 3.5. Podsumowanie 65 Literatura 66 4. Głębokie mrożenie ciast a wymagania w stosunku do drożdży piekarskich (G. Nitsche) 67 4.1. Wprowadzenie 67 4.2. Objaśnienie pojęć 68 4.3. Głębokie mrożenie kęsów ciasta 69 4.3.1. Wpływ bezkompromisowców 70 4.3.2. Przebieg cyklu produkcji 75 4.3.3. Wymagania odnośnie do warunków głębokiego mrożenia 77 4.3.4. Pakowanie i przechowywanie 78 4.3.5. Cykl rozmrażania i garowania 78 4.3.6. Wypiek 79 4.4. Podsumowanie 80 Literatura 80 5. Technologia chłodzenia 1 (H.R.H. Jünger) 83 5.1. Jakość i świeżość 83 5.2. Kęs ciasta czy gotowy artykuł 84 5.3. Koszty a korzyści 84 5.4. Zainteresowanie ze strony producentów 84 5.5. Gotowe produkty 85 5.6. Przebieg procesu produkcji 85 5.6.1. Długie prowadzenie kęsów ciasta 85 5.6.2. Odroczone garowanie 86 5.6.3. Przerwane garowanie 86 5.6.4. Produkty gotowe – półzapiek 87 5.6.5. Produkcja bezpośrednia 88 5.7. Mrożenie szokowe 89 5.7.1. Przebieg cyklu 89 5.7.2. Sposób nowoczesnania 89 5.8. Przechowywanie 90 5.9. Planowanie 90 5.9.1. Koncepcja 90 5.9.2. Próby polepszenia jakości a realne konsekwencje 91 Literatura 91 6. Technologia chłodzenia 2 – temperatura gazów przy zamrażaniu kęsów ciast (W. Verlende) 93 6.1. Cykl zamrażania 94 6.2. Osuszanie 97 6.3. Chłodzenie gazem 99 6.4. Chłodzenie azotem 100 6.5. Chłodzenie dwutlenkiem węgla 100 6.6. Urządzenia kriogeniczne 103 6.6.1. Dobranie sposobu działania urządzenia do danego towaru 103 6.6.2. Podsumowanie widocznych parametry urządzeń kriogenicznych 106 6.7. Który cykl produkcji jest właściwy dla danego zakładu? 107 7. Wypiekanie wstępnie garowanego, a następnie mrożonego ciasta (J. Leppig) 111 7.1. Technologia wypiekania w sklepie 111 7.2. Czy progresywna inżynieria komputerowa może pomóc? 119 7.3. Wady i mocne strony wypiekania produktów mrożonych 124 7.4. Wykaz czynności niezbędnych przy planowaniu własnej stacji wypieku 125 8. Rynek kęsów ciasta (H. Schulz) 129 8.1. Rozwój rynku 129 8.2. Zalety mrożonych ciast i kęsów ciasta 130 8.2.1. Wymagania stawiane przy wytwarzaniu i obróbce produktów 132 8.2.2. Świeże trendy 133 8.2.3. Atuty nowej polityki produkcyjnej 134 8.2.4. Wady nowej polityki produkcyjnej 134 8.3. Sugestia przebiegu procesu produkcji 135 8.4. Perspektywy na przyszłość 136 9. Technika odroczonego rozrostu przy produkcji pieczywa – wyposażenie zakładów piekarskich (C. Brand) 139 9.1. Garownia automatyczna 139 9.2. Przerwane garowanie/ Odroczone garowanie (GU/GV) 142 9.3. Głębokie mrożenie/ zastosowanie mroźni 143 9.4. Decyzje do podjęcia na przyszłość 144 9.4.1. Mały zakład produkcyjny 144 9.4.2. Zakład produkcyjny średniej wielkości 145 9.4.3. Pokaźny zakład produkcyjny 146 9.5. Podsumowanie 147 10. Sklepy firmowe (G. Heberer) 149 10.1. Więcej niż tylko pomysł 149 10.2. Projekt 151 10.2.1. Produkcja 152 10.2.2. Agregaty chłodnicze 154 10.2.3. Sposoby pakowania 154 10.2.4. Przechowywanie 155 10.2.5. Aspekty finansowe 155 10.2.6. Transport/ dystrybucja 156 10.3. Sprzedaż 157 10.4. Wskazówki użyteczne 159 10.4.1. Podstawy wypiekania kęsów ciasta na miejscu w sklepie 160 10.4.2. Sposób obsługi 161 10.4.3. Wskazówki dotyczące wypiekania 162 10.4.4. Plan wypieku 163 10.4.5. Karta produkcji 165 10.4.6. Uwagi końcowe 166 11. Perspektywy na przyszłość (H. Huber) 167 Indeks rzeczowy 169

Specyfikacja produktu

Specyfikacja Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn
Kategoria Komiksy
Marka Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN 9788301180034
Oprawa twarda
Autor Pod red nauk Hans Huber
Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN
Ilość stron 172
Rok wydania 2014
Aktualnych ofert 1
Najniższa cena 80,56 zł
Najwyższa cena 80,56 zł
W bazie od 06.12.2016
Data aktualizacji 19.11.2024
Opinia użytkowników -
Nasza recenzja -
Rekomendacja sklepu TaniaKsiazka.pl

Historia cen

Funkcjonalność monitorowania zmian cen pozwala Ci na porównanie wartości produktu w czasie.

Nie udało się pobrać archiwalnych danych cenowych dla tego produktu. Spróbuj proszę ponownie w późniejszym czasie.

Recenzje / opinie

Opinia klientów jest dla nas niezwykle istotna! Dodaj recenzję tego produktu.

Obecnie nie ma opinii dotyczących Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn. Pomóż innym klientom i podziel się swoją opinią.

Znalezione oferty w bazie

W cenach ofert dla Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn Wydawnictwo Naukowe PWN, przedstawionych na poniższej liście, nie uwzględniono ewentualnych kosztów dostarczenia towaru. Przed wytypowaniem miejsca, gdzie dokonasz transakcji, zorientuj się w ocenie sklepu i dodaj do tego możliwy koszt przesyłki. Lista propozycji cenowych jest regularnie aktualizowana, co kilka / kilkanaście minut.

  • Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn (idź do TaniaKsiazka.pl)

    Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn Sklep on-line
    ★★★★★
    80,56 zł
    Kategoria w sklepie TaniaKsiazka.pl: Komiksy Wydawnictwo Naukowe PWN

Produkty powiązane

Wydawnictwo naukowe pwn The role of innovations
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN
Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn
Wydawnictwo Naukowe PWN
Wydawnictwo naukowe pwn Komunikowanie śmiercią
Wydawnictwo Naukowe PWN

Inne z kategorii Komiksy

Fabryka słów Czerwona mgła
Fabryka Słów
Baboon! Pau
Pau
34,61 zł

Baboon! Pau

AUTOMOTO
babaryba
20,93 zł

AUTOMOTO

Kuroshitsuji. tom 8
Waneko
łabędzi śpiew t.1
Scream comics
...