To książka, która pomoże wszystkim rodzicom stosownie skomponować dziecięcy jadłospis oparty na roślinach i nabiale i przygotowywać smaczne i zdrowe posiłki.
Autorkami książki są Magdalena Sikoń, wegetarianka od 10 lat i redaktor naczelna portalu „WegeMaluch.pl", oraz Monika Skowron - dietetyk dyplomowany. Nad powstawaniem Zdrowego malucha czuwał także prof. Janusz Książyk – kierownik Kliniki Pediatrii i Żywienia Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.
Dziesięć lat temu pozostałam mamą. Gdy pierwszy raz zobaczyłam moją córeczkę miałam w głowie wyłącznie jedną myśl: żeby to maleństwo, które trzymałam na rękach, było szczęśliwe, uśmiechnięte i nie chorowało...
Taka książka powinna pojawić się na polskim rynku już dawno... W końcu zagubieni rodzice przerażeni myślą o gotowaniu dla swych dzieci znajdą w jednym miejscu wiedzę dotyczącą poprawnego żywienia maluchów. Warto podkreślić, że nie jest to książka jedynie dla wegetarian, bo znajdujące się w niej dane są szalenie przydatne dla wszystkich. Autorki wykonały naprawdę „korzystną robotę". I nie mam żadnych wątpliwości, że zależało im z reguły na jednym – na zdrowych maluchach!
Monika Mrozowska
gotująca aktorka, wege mama dwóch córeczek
Wegetariańscy rodzice często odpowiadają na pytania o dietę ich dzieci. Muszą się także usprawiedliwiać, tłumaczyć, uspakajać, a choćby przepraszać, bo „wegetarianizm nie jest trafny dla najmłodszych".
A przecież to wcale nie jest prawda – tajemnica zdrowego odżywiania zależy od właściwego zbilansowania diety. Żeby ją odkryć, przeczytaj tę książkę! Wege rodzice i wege dzieciaki: smacznego i zdrowego!
Sylwia Chutnik
prezeska Fundacji MaMa
ISBN: 9788375796452
Kod paskowy: 9788375796452
Autorzy: Sikoń Magdalena, Skowron Monika
Format: 17.0x24.5cm
Głębokość (mm): 12
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka