Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy aktualnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problemów rozwoju gospodarki światowej. Globalizacja ukształtowała świeże struktury ekonomiczne, włączając w nie także sferę agrobiznesu i wyżywienia. Wynikiem tego stanu rzeczy są równocześnie zjawiska i tendencje pozytywne, jak i groźne procesy negatywne. Do takich należy z reguły wzmożone zjawisko oszustw żywnościowych i w rezultacie utrata bezpieczeństwa żywności. Ma to swój wymiar zdrowotny, związany z walorami odżywczymi żywności i ich utratą w wyniku zanieczyszczenia oraz ekonomiczny, polegający na pozyskaniu nieekwiwalentnej w stosunku do kosztów nabycia wartości użytkowej w następstwie zakupu żywności zafałszowanej. W książce przedstawiono ważne dla współczesnego wytwórcy oraz konsumenta zagadnienia, jak koncepcje bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia, suwerenność żywnościowa, jakość żywności, jej fałszowanie i obrona żywności przed działaniami o charakterze bioterrorystycznym. Praca zawiera unikatowe rozważania na temat systemów bezpieczeństwa żywności na świecie, modeli ryzyka w tym obszarze, skali fałszerstw żywnościowych na świecie, w tym koncepcję tzw. Drugiej fali oszustw żywnościowych, sformułowaną na bazie analizy wykazu ponad 700 znaczących incydentów żywnościowych z ostatnich 200 lat. Rozważania te są uzupełnione prezentacją wybranych, stanowczych inicjatyw w zakresie bezpieczeństwa na świecie tak w wymiarze międzynarodowych (Codex Alimentarius), jak i regionalnym (System RASFF), wreszcie krajowym. Autor oferuje w dodatku działania, jakie powinny być podjęte na szczeblu globalnym i regionalnym, żeby zapewnić bezpieczeństwo żywności współczesnemu konsumentowi.,,Publikacja oferuje czytelnikowi szczegółowy i wyczerpujący zasób wiadomości na temat prawa żywnościowego Unii Europejskiej i nie jest zwykłym kompendium wiedzy,jeszcze przedstawia uwarunkowania międzynarodowe, ekonomiczne dotyczące jakości i bezpieczeństwa żywności." Prof. Dr hab. Mieczysław Obiedziński Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Bezpieczeństwo i jakość żywności
89,00 zł
Promocja dla Ciebie!
Najkorzystniejszą propozycję przygotował TaniaKsiazka.pl w cenie 89,00 zł
Idź do sklepu
Przejrzeliśmy dużą ilość sklepów internetowych w naszym systemie aby odnaleźć najlepszą ofertę dla Ciebie. Bezpieczeństwo i jakość żywności z kategorii podręczniki kupisz w cenie 89,00 zł w sklepie TaniaKsiazka.pl. Pokazana kwota 89,00 zł nie zawiera ewentualnych kosztów wysyłki.
Zobacz wszystkie oferty ...Opis Bezpieczeństwo i jakość żywności
Specyfikacja produktu
Specyfikacja Bezpieczeństwo i jakość żywności | |
---|---|
Kategoria | Podręczniki |
ISBN | 9788301187323 |
Ilość stron | 416 |
Rok wydania | 2016 |
Aktualnych ofert | 1 |
Najniższa cena | 89,00 zł |
Najwyższa cena | 89,00 zł |
W bazie od | 26.09.2022 |
Data aktualizacji | 05.05.2024 |
Opinia użytkowników | - |
Nasza recenzja | - |
Rekomendacja sklepu | TaniaKsiazka.pl |
Historia cen
Funkcjonalność śledzenia historii cen pozwala Ci na porównanie wartości produktu w czasie.
Nie udało się pobrać historycznych informacji na temat cen dla tego produktu. Spróbuj proszę ponownie w późniejszym czasie.
Nie udało się pobrać historycznych informacji na temat cen dla tego produktu. Spróbuj proszę ponownie w późniejszym czasie.
Recenzje / opinie
Opinia klientów jest dla nas niezwykle ważna! Wyślij recenzję tego produktu.
Jeszcze nikt nie ocenił Bezpieczeństwo i jakość żywności. Bądź pierwszy i dodaj swoją opinię!
Jeszcze nikt nie ocenił Bezpieczeństwo i jakość żywności. Bądź pierwszy i dodaj swoją opinię!
Znalezione oferty w bazie
Ceny prezentowanych niżej propozycji dla Bezpieczeństwo i jakość żywności nie zawierają w sobie ewentualnych kosztów pakowania i przesyłki Przed określeniem, gdzie dokonasz transakcji, zorientuj się w ocenach sklepu oraz nie zapomnij o dodaniu dodatkowych kosztów jeśli istnieją. Odświeżanie listy propozycji ma miejsce co kilka - kilkanaście minut.
-
Bezpieczeństwo i jakość żywności (idź do TaniaKsiazka.pl)
★★★★★89,00 złKategoria w sklepie TaniaKsiazka.pl: Podręczniki
Przeglądaj promocje z kategorii podręczniki cenionych marek:
Popularne marki:
Podręczniki
Express publishing,
Podręczniki
Hachette,
Podręczniki
LektorKlett,
Podręczniki
Macmillan,
Podręczniki
Nowa Era,
Podręczniki
Operon,
Podręczniki
Oxford university press,
Podręczniki
Pearson,
Podręczniki
WSiP,
Podręczniki
Wydawnictwo Szkolne PWN
Powiązane kategorie:
Lektury
Ostatnio zaktualizowane:
- Wir Smart 2 Komplet Podrecznik Cwicznenia Smartbuch Klett LektorKlett
- Psie troski. Edycja limitowana z ilustracjami konkursowymi
- Wsip Elementarz m. falski - biały
- Poznać przeszłość 2. Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy
- Elementarz
- Sztuka wyrazu 1. Część 2. Renesans, barok, oświecenie. Język polski. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony
- Język polski. Egzamin ustny. Repetytorium maturalne
- Zrozumieć przeszłość 1. Zakres rozszerzony. Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum
- Psie troski. Edycja limitowana z ilustracjami konkursowymi
- Chemia Nowej Ery NEON. Szkoła podstawowa. Klasa 7. Podręcznik
Więcej nowości:
- Szkoła na wiolonczelę 2
- Stary człowiek i morze ernesta hemingwaya. streszczenie, analiza, interpretacja
- Metoda dobrego startu. Od wierszyka do literki. Zeszyt 1
- Pracuję z kartami przez cały rok. Część 1. Karty pracy dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną
- Leki po Dyplomie Weterynaria 2024
- Fizyka przyszłości. Nauka do 2100 roku
- Matematyczne stacje zadaniowe klasa V czyli jak za
- Kolorowy świat. Przewodnik dla nauczyciela. Część 1
- Pakiet: Hobbit, Streszczenie, analiza, interpretacja
- Cambridge Primary English Workbook 3 with Digital Access (1 Year)