"Ta książka przyda się każdej osobie na diecie bezglutenowej. Zgromadzono tu nie tylko wiedzę o samej celiakii i wymogach diety, lecz także m.in. Na temat radzenia sobie ze stresem czy mikrobioty jelitowej. Jest w niej dużo ergonomicznych danych i wskazówek. Polecamy!"
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Czy co jakiś czas czujesz się źle po jedzeniu?
Dolegliwości żołądkowe utrudniają ci codzienne funkcjonowanie?
Odczuwasz zmęczenie i spadek nastroju?
W kółko łapiesz infekcje?
Dokuczają ci rozmaite objawy, które mimo leczenia nie ustępują lub co jakiś czas nawracają?
Winowajcą może być gluten, a ty możesz znajdować się wśród setek tysięcy ludzi w Polsce chorych na celiakię.
Dominika Musiałowska, współautorka bestsellerowych książek o insulinooporności, zmagająca się także z celiakią, tym razem zajęła się podstępną chorobą trzewną, a do pomocy zaprosiła ekspertów: renomowanego gastrologa dr. Wojciecha Marlicza i znaną dietetyczkę Magdalenę Makarowską. Niezależnie od tego, czy rozpoznano u ciebie celiakię, czy tylko podejrzewasz, że na nią cierpisz, a może problem dotyczy twojego dziecka ten poręczny poradnik będzie dla ciebie źródłem pierwszej pomocy. Dzięki niemu zrozumiesz, czym jest ta choroba, dowiesz się, jak ją diagnozować i leczyć,, a także zyskasz cenne wskazówki, które ułatwią ci codzienne życie. Odnajdziesz w nim dodatkowo garść przepisów na prędkie, stworzone z naturalnych składników ciasta, ciasteczka, chleby, tarty, pizzę i pierogi, które zachwycą ciebie i twoją rodzinę.
Celiakia. Życie bez glutenu to pierwszy taki poradnik w Polsce, który pomoże ci przejąć kontrolę nad chorobą i odmienić swoje samopoczucie.
Ponad dziesięć lat temu dowiedziałam się, iż jestem chora na celiakię. Najróżniejsze dolegliwości odczuwałam jednak już kilka lat wcześniej. Diagnostyka trwała długie miesiące, a w zasadzie lata, podczas których odwiedziłam wielu najróżniejszych specjalistów. To był naprawdę niełatwy czas. A przecież sama diagnoza nie rozwiązała problemu. Musiałam się na nowo nauczyć żyć bez glutenu. Początki nie były nietrudne, lecz z czasem zrozumiałam mechanizm choroby, zmierzyłam się ze swymi trudnościami i zaczęłam powoli wychodzić na prostą. Choć celiakia wciąż od czasu do czasu przypomina mi o sobie, to dziś mnie już nie ogranicza. Rozwijam swoje pasje, realizuję się zawodowo i w macierzyństwie. Łapię życie garściami i pokazuję innym,choćby z chorobą można żyć pełnią życia.
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Czy co jakiś czas czujesz się źle po jedzeniu?
Dolegliwości żołądkowe utrudniają ci codzienne funkcjonowanie?
Odczuwasz zmęczenie i spadek nastroju?
W kółko łapiesz infekcje?
Dokuczają ci rozmaite objawy, które mimo leczenia nie ustępują lub co jakiś czas nawracają?
Winowajcą może być gluten, a ty możesz znajdować się wśród setek tysięcy ludzi w Polsce chorych na celiakię.
Dominika Musiałowska, współautorka bestsellerowych książek o insulinooporności, zmagająca się także z celiakią, tym razem zajęła się podstępną chorobą trzewną, a do pomocy zaprosiła ekspertów: renomowanego gastrologa dr. Wojciecha Marlicza i znaną dietetyczkę Magdalenę Makarowską. Niezależnie od tego, czy rozpoznano u ciebie celiakię, czy tylko podejrzewasz, że na nią cierpisz, a może problem dotyczy twojego dziecka ten poręczny poradnik będzie dla ciebie źródłem pierwszej pomocy. Dzięki niemu zrozumiesz, czym jest ta choroba, dowiesz się, jak ją diagnozować i leczyć,, a także zyskasz cenne wskazówki, które ułatwią ci codzienne życie. Odnajdziesz w nim dodatkowo garść przepisów na prędkie, stworzone z naturalnych składników ciasta, ciasteczka, chleby, tarty, pizzę i pierogi, które zachwycą ciebie i twoją rodzinę.
Celiakia. Życie bez glutenu to pierwszy taki poradnik w Polsce, który pomoże ci przejąć kontrolę nad chorobą i odmienić swoje samopoczucie.
Ponad dziesięć lat temu dowiedziałam się, iż jestem chora na celiakię. Najróżniejsze dolegliwości odczuwałam jednak już kilka lat wcześniej. Diagnostyka trwała długie miesiące, a w zasadzie lata, podczas których odwiedziłam wielu najróżniejszych specjalistów. To był naprawdę niełatwy czas. A przecież sama diagnoza nie rozwiązała problemu. Musiałam się na nowo nauczyć żyć bez glutenu. Początki nie były nietrudne, lecz z czasem zrozumiałam mechanizm choroby, zmierzyłam się ze swymi trudnościami i zaczęłam powoli wychodzić na prostą. Choć celiakia wciąż od czasu do czasu przypomina mi o sobie, to dziś mnie już nie ogranicza. Rozwijam swoje pasje, realizuję się zawodowo i w macierzyństwie. Łapię życie garściami i pokazuję innym,choćby z chorobą można żyć pełnią życia.