Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku szkolnego.OD AUTOREK:Szanowni Państwo,decyzja o zakupie tego właśnie podręcznika, skierowanego do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6.
Sporządzanie potraw i napojów, niech będzie podyktowana świadomością jego wysokiej jakości, nowoczesności, merytorycznej zawartości, dostępności dla uczniów, metodycznego podejścia do tematów i niebanalnych rozwiązań graficznych.
Na walory skłaniające do wyboru tej właśnie publikacji, składają się także:Aktualne treści wynikające równocześnie ze zmian podstaw programowych jak i aktualizacji wiedzy merytorycznej.Połączenie części towaroznawczej z technologiczną co wspaniale ułatwia realizację treści programowych bez konieczności poszukiwania oddzielnego podręcznika.
Wyróżnienie części towaroznawczej nie tylko strukturalne, lecz także kolorystyczne pozwalające na korzystanie z podręcznika także w szkołach, gdzie Towaroznawstwo jest realizowane jako samodzielny przedmiot.Wprowadzenie na końcu każdej części jednocześnie towaroznawczej jak i technicznej zestawu ćwiczeń i ich spisu na końcu podręcznika trafnie do rozdziałów, których dotyczą co usprawnia ich odszukanie, a głównie dobór ćwiczeń do mocnych zajęć.pionierskie podejście do tytułów podrozdziałów, zapisanych w postaci pytań, namawiając do poszukiwania odpowiedzi, inspiruje i upraszcza rozwiązywanie solidnych problemów.Tak kompleksowego podręcznika w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych nie było dotąd na półkach księgarskich.Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-KaczmarekPodręcznik do technologii gastronomicznej z towaroznawstwem ukaże się w 3 częściach