Poradnik kulinarny NAJPOPULARNIEJSZEJ siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli. Odnajdziesz w nim: 1. Sałatki i surówki; 2. Przepisy na rewelacyjne gołąbki; 3. Potrawy z makaronów i ryżu; 4.
domowe kluski, kopytka i pierogi; 5. Placki ziemniaczane; 6. Omlety i pasty; 7. Domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone). W dodatku dowiesz się: * co zrobić, jesli sól w solniczce zwilgotnieje? * jak odróżnić jajko gotowane od bezkompromisowego? * co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na niesprężysta pianę? * Jak przechowywać kasze i mąkę,poprzez rok nie straciły na jakości? * co zrobić, żeby kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił? * czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"? * co zrobić,polikwidować nieprzyjemny aromat ryb, który pozostaje na rękach i desce? * jak pozbyć się plam na ubraniu z żywicy