technika gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2, po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia - opis towaru: Znany i uwielbiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r.
omawia precyzyjnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów, a także zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także typy mięs i ich zastosowanie w gastronomii. Przedstawia zasady przygotowywania i podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych.
Pozwala zapoznać się z cechami standardowymi kuchni różnorodnych regionów Polski, a także innych krajów. Liczne rysunki i fotografie ułatwiają zrozumienie omawianych treści. Publikacja obfituje w interesujące przepisy.
Podręcznik dopasowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Mieści kluczową terminologię techniczną użytkowaną w branży gastronomicznej, w sytuacji terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę.
Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi ergonomiczne wykorzystanie wiedzy.