Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technice żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).
W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Skrupulatnie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i adekwatnie skorygować proces techniczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Sporo uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Fotografie i rysunki ułatwiają zrozumienie prezentowanych danych, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swojej wiedzy.
EAN: 9788302157127
Głębokość: 5.000000
ISBN: 9788302157127
liczba stron: 104
Oprawa: Miękka
wariant: Książki
Rok wydania: 2016
Szerokość: 170
Wydanie: 1
Wydawnictwo: 28284
Wysokość: 242