Omawia najróżniejsze typy procesów technologicznych w gastronomii.
Kładzie znaczny nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowania i wydawania potraw.
Wyjaśnia znaczenie słów i terminów stosowanych w gastronomii.
Obfituje w przepisy, według których uczeń może wykonać poszczególne potrawy.
mieści cenne wskazówki, ćwiczenia i pytania kontrolne, które sprawdzą się w przygotowaniach do egzaminu ergonomicznego
Podtytuł: Kwalifikacja T.6
ISBN: 9788302148286
Kod paskowy: 9788302148286
Autorzy: Namysław Iwona, Górska Lidia
Rok wydania: 2014
Kod wydawcy: 20321
Miejscowość: Warszawa
liczba stron: 400
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 17.0x24.0cm
Głębokość (mm): 20
Waga: 0.595
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka