Publikacja o nowym tytule „Współczesna dietoterapia" to nowa odsłona książki „Dietoterapia", która zadowala się niesłabnącą popularnością, równocześnie wśród studentów kierunków żywieniowych i dietetycznych, jak i innych osób, których kształcenie związane jest z naukami o zdrowiu i studentów studiów podyplomowych związanych z poradnictwem dietetycznym. Postęp prac badawczych związanych z dietoprofilaktyką, interwencją dietetyczną w najróżniejszych stanach chorobowych, jak i modyfikacją równocześnie zaleceń diagnostycznych, jak i standardów opieki w poszczególnych dietozależnych stanach patologicznych i jednostkach chorobowych spowodował potrzebę aktualizacji publikacji. Warto dodać, że w ciągu ostatnich lat ukazało się niemało nowych standardów, wytycznych i raportów dotyczących wpływu diety na obecność i leczenie wielu chorób, ukazały się świeże zalecenia i normy żywieniowe dla populacji polskiej, co uzasadnia potrzebę aktualizacji wcześniej publikowanych danych. Książkę dedykujemy osobom zawodowo związanym z nauką o zdrowiu i opieką medyczną, w tym lekarzom, pielęgniarkom, czy fizjoterapeutomgłównie studentom dietetyki i kierunków żywieniowych i dietetykom.
- Autorzy: Lange Ewa, Włodarek Dariusz
- Format: 16.5x23.5cm
- ISBN: 9788301227548
- objętość: 600
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2022
- Wydawca: PZWL