English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów dietetyki. Powstał dzięki współpracy nauczycieli akademickich zajmujących się nauczaniem języka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki.
Publikacja pomoże poznać język angielski z dziedziny dietetyki i ułatwi komunikowanie się z obcokrajowcami – jednocześnie ze specjalistami, jak i pacjentami.
posiada słownictwo i struktury gramatyczne, które pozwolą: przeprowadzić wywiad żywieniowy i ogólnomedyczny, dokonać oceny żywienia i odżywienia pacjenta, omawiać diety i wyrażać poglądy na tematy zawodowe związane z leczeniem dietetycznym.
Poszczególne rozdziały wprowadzają podstawowe pojęcia z zakresu:
* budowy ludzkiego ciała, układów i ich funkcji, ze szczególnym uwzględnieniem układu pokarmowego,
* procesów trawienia,
* chemii i biochemii medycznej.
w dodatku w książce znalazły się narzędzia językowe niezbędne m.in. Do analizowania i budowania piramid żywieniowych, układania diet oraz ich weryfikacji, tzw. Patient-centred approach.
Nagrania audio zamieszczone na portalu medycyna.pzwl.pl pomogą opanować dobrą wymowę.
Podręcznik może być wykorzystywany w pracy z nauczycielem, jak i do samodzielnego uczenia się.
ISBN: 9788320051339
Kod paskowy: 9788320051339
Autorzy: Gorbacz-Gancarz Barbara, Ostrowska Lucyna, Stefańska Ewa
Wydanie: 1
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 20384
Miejscowość: Warszawa
ilość stron: 324
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.5x23.5cm
Głębokość (mm): 15
Waga: 0.52
Języki: angielski, polski
Grupa towarowa: Książka
Publikacja pomoże poznać język angielski z dziedziny dietetyki i ułatwi komunikowanie się z obcokrajowcami – jednocześnie ze specjalistami, jak i pacjentami.
posiada słownictwo i struktury gramatyczne, które pozwolą: przeprowadzić wywiad żywieniowy i ogólnomedyczny, dokonać oceny żywienia i odżywienia pacjenta, omawiać diety i wyrażać poglądy na tematy zawodowe związane z leczeniem dietetycznym.
Poszczególne rozdziały wprowadzają podstawowe pojęcia z zakresu:
* budowy ludzkiego ciała, układów i ich funkcji, ze szczególnym uwzględnieniem układu pokarmowego,
* procesów trawienia,
* chemii i biochemii medycznej.
w dodatku w książce znalazły się narzędzia językowe niezbędne m.in. Do analizowania i budowania piramid żywieniowych, układania diet oraz ich weryfikacji, tzw. Patient-centred approach.
Nagrania audio zamieszczone na portalu medycyna.pzwl.pl pomogą opanować dobrą wymowę.
Podręcznik może być wykorzystywany w pracy z nauczycielem, jak i do samodzielnego uczenia się.
ISBN: 9788320051339
Kod paskowy: 9788320051339
Autorzy: Gorbacz-Gancarz Barbara, Ostrowska Lucyna, Stefańska Ewa
Wydanie: 1
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 20384
Miejscowość: Warszawa
ilość stron: 324
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.5x23.5cm
Głębokość (mm): 15
Waga: 0.52
Języki: angielski, polski
Grupa towarowa: Książka