Najpopularniejszy poradnik na temat żywienia w sporcie nowe wydanie Żywienia w sporcie, uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest jednocześnie wyczerpującym podręcznikiem poręcznym i kompendium wiedzy teoretycznej, a co ważne, przekazuje cenne informacje w sposób niebanalny i dostępny dla wszystkich.
Książka ta, napisana poprzez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, rewelacyjnie przysłuży się jednocześnie amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać ulepszone wyniki w swych dyscyplinach.
Obecne wydanie autorka wzbogaca o wyniki najnowszych, nierzadko prekursorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości. Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach: jak zwiększyć solidność, siłę i wydolność organizmu, jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka, jak poprawić sylwetkę ile płynów wypijać i jak produktywnie nawodnić organizm.,,nowe wydanie bestsellerowej książki Żywienie w sporcie jest najbardziej kompetentnym podręcznikiem z tego zakresu na świecie".
Prof. Dr hab.