Z olbrzymią radością oddajemy w państwa ręce, kolejną pozycję wydawniczą Standardy Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego.
Przykładowe zagadnienia poruszone w książce:
Definicje i określenia,
Wytyczne Rady Europy,
Ocena stanu odżywienia,
Ocena potrzeby na elementy odżywcze,
Zespół Leczenia Żywieniowego,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w szpitalu,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece długoterminowej,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece paliatywnej,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w domu pacjenta,
Leczenie żywieniowe u dzieci, w chirurgii i intensywnej terapii,
Zasady wytwarzania centralnego dostępu żylnego, progresywnania w ostępem do przewodu pokarmowego, z obwodowym i centralnym dostępem żylnym,
Przygotowanie mieszanin do żywienia pozajelitowego,
nowoczesnanie w powikłaniach,
Podstawy prawne i dokumentacja leczenia żywieniowego.
Przykładowe zagadnienia poruszone w książce:
Definicje i określenia,
Wytyczne Rady Europy,
Ocena stanu odżywienia,
Ocena potrzeby na elementy odżywcze,
Zespół Leczenia Żywieniowego,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w szpitalu,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece długoterminowej,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece paliatywnej,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w domu pacjenta,
Leczenie żywieniowe u dzieci, w chirurgii i intensywnej terapii,
Zasady wytwarzania centralnego dostępu żylnego, progresywnania w ostępem do przewodu pokarmowego, z obwodowym i centralnym dostępem żylnym,
Przygotowanie mieszanin do żywienia pozajelitowego,
nowoczesnanie w powikłaniach,
Podstawy prawne i dokumentacja leczenia żywieniowego.
Tytuł Standardy żywienia dojelitowego i pozajelitowego Autor praca zbiorowa Wydawnictwo Scientifica EAN 9788393652785 ISBN 9788393652785 Kategoria Literatura, Medycyna ilość stron 104 Format 17x24 cm Rok wydania 2019 Oprawa broszurowa