Szkoła gotowania krok po kroku. Jak przygotować oryginalne sushi, kugel, chili con carne czy guacamole? Jak upiec konwencjonalne apple pie czy brownies? W tej książce znajdują się receptury opracowane poprzez szefów kuchni z rozmaitych zakątków całego świata.
Każdy smakosz wynajdzie coś dla siebie. Preferujesz konkretne smaki, szukałeś przepisu na potrawę, której skosztowałeś podczas ostatniego urlopu? Publikacja w prosty, przystępny sposób pomoże Ci krok po kroku przyrządzić we własnej kuchni poszczególne, nietypowe dania.
Sprawdzone w redakcyjnej kuchni przepisy pozwolą na zorganizowanie etnicznego wieczoru dla przyjaciół i z całą pewnością zachwycą w dodatku Twoich gości. Publikacja podzielona została na dwie części. Pierwsza z nich to swoista szkoła gotowania – wyśmienite rozwiązanie dla tych, którzy w kuchni stawiają dopiero pierwsze kroki.
z całą pewnością okaże się pomocna także dla osób bardziej innowacyjnych kulinarnie, lecz dotychczas martwiących się przygotowywania bardziej wyrafinowanych potraw z różnorodnych stron świata. W drugiej części wyszukamy dodatkowy zbiór przepisów przypisanych do poszczególnych kontynentów.