„Gotowanie, jak każda inna profesja, jest oparte na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu realizowania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy realny błąd) albo poznałem przez przypadek (w trakcie pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo także powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).
Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować skuteczniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie – takie jak zakup fartucha, który prosto zawiązać i rozwiązać – ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł – począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się użyć wysoką temperaturę, a kiedy niską".
– James Peterson
ISBN: 9788377312728
Kod paskowy: 9788377312728
Autorzy: Peterson James
Tłumaczenie: Helińska Ewa
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 30647
Miejscowość: Czerwonak
liczba stron: 432
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.9x22.4
Głębokość (mm): 22
Waga: 1.11
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować skuteczniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie – takie jak zakup fartucha, który prosto zawiązać i rozwiązać – ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł – począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się użyć wysoką temperaturę, a kiedy niską".
– James Peterson
ISBN: 9788377312728
Kod paskowy: 9788377312728
Autorzy: Peterson James
Tłumaczenie: Helińska Ewa
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 30647
Miejscowość: Czerwonak
liczba stron: 432
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.9x22.4
Głębokość (mm): 22
Waga: 1.11
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka