Czy wiesz jak spora siła tkwi w przyprawach i ziołach? Przeczytaj "Przyprawy, które leczą" i skorzystaj z leczniczej mocy natury!
ilość przypraw, ziół i korzennych mieszanek na sklepowych półkach rośnie z roku na rok, jednak wiedza na ich temat jest wciąż nieznaczna. Dowiedz się jak nawet najmniejsza ilość kminu rzymskiego, cynamonu cejlońskiego albo mniej znanej asafetydy może zmienić smak i parametry zdrowotne jedzenia. Wypróbuj proste przepisy na pyszne dania i naturalne lekarstwa. Odkryj na dodatek, które zioła i przyprawy wychładzają, a które rozgrzewają, a także w jaki sposób oddziałują one na emocje.
Równowaga pomiędzy smakami, którą kryją w sobie przyprawy, pomaga w osiągnięciu harmonii, spokoju i… szczęścia.
W książce "Przyprawy, które leczą" wyszukasz, m.in.:
- szczegółową wiedzę na temat ziół i przypraw, w tym zawartych w nich substancji czynnych, smaku i właściwości zdrowotnych,
- proste i zaskakujące przepisy na pyszne dania i naturalne metody leczenia, np. Naturalny lek na przeziębienie z mielonej czarnuszki i miodu albo shot z imbiru cytryny i miodu, czyli domowy sposób na niestrawność,
- sposoby na wydobycie smaku i aromatu z przypraw.
Książka "Przyprawy, które leczą" to kolejna część bestsellerowej serii, w której dotychczas ukazały się, m.in. "Jedzenie, które leczy", "Zdrowa tarczyca" (Wydawnictwo Zwierciadło).
Karolina i Maciej Szaciłło
Eksperci od zdrowego żywienia i organicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia i warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Autorzy modnych poradników dietetycznych, m.in. Depresja. Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca, dwóch części Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem, Jedzenie, które leczy, Detoksy, Jem (to co) kocham i chudnę.