prezentujemy Państwu krótki przewodnik po interwencjach dietetycznych i środowiskowych, wyszczególnionych w sytuacji dzieci i dorosłych, cierpiących na zaburzenia ze spektrum autystycznego. Z książki można dowiedzieć się, jakich substancji zawartych w produktach spożywczych i środkach czystości należy unikać, jak sprawdzić skład danego towaru i w jaki sposób rozpocząć stosowanie diety.obszerna część książki poświęcona jest ergonomicznym wskazówkom, dotyczącym funkcjonowania dziecka autystycznego poza domem.
Autorzy przedstawiają sprawdzone sposoby zadbania o to, żeby wszyscy dorośli, opiekujący się dzieckiem, byli świadomi możliwych zagrożeń i potrafili właściwie zareagować w przypadku niechcianej reakcji alergicznej.
Przewodnik ten stanowi nieocenione źródło skondensowanej wiedzy dla rodziców, opiekunów i nauczycieli, którzy pragną stworzyć dzieciom autystycznym bezpieczne warunki zarówno w domu, jak i w szkole.