Dieta stanowi podstawę zdrowia fizycznego, a także klucz do prawidłowego samopoczucia. Jednak przypadku schorzeń neurologicznych nieraz pomija się rolę właściwego odżywiania. Oto książka, która ma za zadanie to zmienić. Poradnik ten skierowany jest do osób cierpiących na migrenowe bóle głowy. Szczegółowo, acz dostępnie opisuje kompozycje produktów, które pomagają albo szkodzą, wskazuje na co zwracać uwagę, czytając skład i prezentuje atrakcyjne jadłospisy stosowne dla całej rodziny, które nie są oznaką wyrzeczeń. Dieta w migrenie pozwala spojrzeć na ból głowy z nowej holistycznej perspektywy. Dbanie o zdrowie nie wymaga rewolucji: ten poradnik demonstruje, jak niedużo trzeba, żeby dać sobie szansę na udoskonalone samopoczucie! Wojciech Machajek, Fundacja Chorób Mózgu Małgorzata Pielichowska - dietetyczka kliniczna i psychodietetyczka, która na co dzień wspiera swych podopiecznych w budowaniu zdrowych nawyków w stylu życia. Pomaga wyrwać się z błędnego koła odchudzania oraz planuje dietoterapię w różnych jednostkach chorobowych, żeby poprawić jakość i komfort życia swoich pacjentów. Od 2020 roku prowadzi podcast, w którym porusza tematy związane z dietetyką w ujęciu praktycznym, psychodietetyką oraz neurobiologią i zdrowiem mózgu.
- Autorzy: Pielichowska Małgorzata
- Format: 14.0x21.0cm
- ISBN: 9788382528244
- pojemność: 164
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2023
- Wydawca: Czarna Owca