Jak zachować równowagę między zdrowiem i smakiem a troską o środowisko? W czasach, gdy o zdrowiu, klimacie i negatywnych skutkach chowu zwierząt myślimy więcej aniżeli kiedykolwiek, jest niemało powodów, dla których warto żyć bardziej zielono.
Oferta wyrobów wege i zamienników produktów pochodzenia zwierzęcego stale rośnie i prosto stracić orientację, co naprawdę jest najlepsze tak dla naszego organizmu, jak i klimatu. Happy food green podsuwa nam odpowiedź na pytanie, jak w obszerniejszym stopniu oprzeć swoją dietę na roślinach.
Po Happy food i Happy food 2.0 czołowy szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt i dziennikarz naukowy Henrik Ennart kontynuują kolekcję książek o jedzeniu, które daje szczęście. Happy food green zawiera szczegółową analizę przełomowych wyników badań na temat diety roślinnej, a także pięćdziesiąt apetycznych przepisów zapewniających rozmaite i zrównoważone posiłki.
Książka przyda się nie tylko początkującym wegetarianom i weganom. Będzienieprzeciętnym poradnikiem dla tych, którzy chcieliby w większym stopniu korzystać z produktów roślinnych. To obowiązkowa lektura dla zainteresowanych bardziej ekologicznym i pełniejszym smaku życiem.
Tytuł Happy food green. O roślinnej diecie i szczęśliwym życiu Autor Niklas Ekstedt,Henrik Ennart Tłumacz Agata Teperek Wydawnictwo Słowne (dawniej Burda Książki) EAN 9788380539556 ISBN 9788380539556 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie liczba stron 256 Format 17x24x3 cm Rok wydania 2021 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 0.4 kg