Nareszcie głos rozsądku i potężna porcja wiedzy w dyskusji o zdrowym odżywianiu!
praktyczny i potrzebny przewodnik po tym, co „organiczne", „konwencjonalne", „wolne od" i...
„ Naturalne " odżywianie to cel prawdziwego wyścigu, w którym od lat biorą udział dietetycy, celebryci, media i my sami. Jednak nasze poglądy w tej kwestii wcale nie są ugruntowane. Niepokojeni i z dezorientowani coraz to nowymi alarmami pojawiającymi się w mediach na temat zgubności kolejnych części, utwierdziliśmy się w przekonaniu, że „ manipulowanie " żywnością to największe zło, zapominając, że rośliny polepszamy od początków rolnictwa.
Na czym opieramy pewność, że pomarańczowy to naturalny odcień marchewki? Albo ryż, po który sięgamy w sklepie, jest naprawdę ekologiczny? Czy istnieje coś takiego jak „ nadwrażliwość na gluten "?
by sprawdzić jakość, a także pochodzenie tego, co trafia na nasz talerz, i rozwiać liczne wątpliwości autorzy – włoscy naukowcy: chemik i biotechnolożka znana z bestsellerowego poradnika Bez parabenów. Jak bronić się przed kosmetycznymi oszustwami i mądrze dbać o urodę – opisują historię pokarmów, analizują dowody skatalogowane poprzez badaczy i wsłuchują się w prastarą mądrość rolników. Dzięki ich pełnemu pasji spojrzeniu oraz rzetelnym objaśnieniom możemy wreszcie dokonać świadomego wyboru jako klienci, bez obaw, że działamy „ przeciw naturze ".