Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji).
Ten bogato ilustrowany podręcznik to kompendium wiedzy o pracy w branży hotelarskiej. Szczegółowo omówiono w nim zasady standaryzacji obiektów noclegowych. Przedstawiono charakterystykę bazy noclegowej w Polsce i skrupulatnie opisano największe sieci hotelowe, z uwzględnieniem dynamiki zmian od końca XX wieku. Zaprezentowano główne organizacje hotelarskie. Zamieszczono liczne zdjęcia najpopularniejszych hoteli świata. Wiedzę podstawową przepleciono ciekawostkami z cyklu: „Warto wiedzieć". Słowniczek terminów branżowych pozwoli uporządkować wiedzę, a pytania kontrolne pomogą uczniowi sprawdzić jej poziom.
Autorzy: Opracowania Zbiorowe
EAN: 9788302148309
Głębokość: 14.000000
ISBN: 9788302148309
ilość stron: 344
Oprawa: Miękka
typ: Książki
Rok wydania: 2019
Szerokość: 170
Wydanie: 3
Wydawnictwo: 28284
Wysokość: 242