Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii i pokazuje receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca niemało miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje stosowne warunki magazynowania żywności. Pozwala poznać metody zarządzania zakładem gastronomicznym – sposoby naliczania marży, promowania usług gastronomicznych czy sporządzania kalkulacji usług świadczonych poprzez zakład. Prócz tego w publikacji poruszono zagadnienia związane z obsługą gości i przygotowaniem miejsc świadczenia usług.
Podręcznik dopasowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Pokazuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w sytuacji terminów obcojęzycznych wyrózniono ich poprawną wymowę. Zamieszczono w nim także wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.
Autorzy: Marzanna Zienkiewicz,Joanna Duda,Sebastian Krzywda
EAN: 9788302181948
Głębokość: 15.000000
ISBN: 9788302181948
liczba stron: 360
Oprawa: Miękka
rodzaj: Książki
Rok wydania: 2019
Szerokość: 170
Wydanie: 1
Wydawnictwo: 28284
Wysokość: 242