Podręcznik pomaga kupić kompetencje wyznaczone w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technice żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i lubiana autorka w dostępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i destrukcyjne działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, wyjątkowo precyzyjnie omawia również temat bezpieczeństwa żywności.
Uczeń wynajdzie tu też opisy maszyn i urządzeń wykorzystywanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technologicznymi i schematami.
mnóstwo przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten skomplikowany, a zarazem ważny materiał.
Autorzy: Anna Kmiołek
EAN: 9788302167829
Głębokość: 8.000000
ISBN: 9788302167829
ilość stron: 192
Oprawa: Miękka
rodzaj: Książki
Rok wydania: 2017
Szerokość: 170
Wydanie: 1
Wydawnictwo: 28284
Wysokość: 242