Podręcznik szczegółowo charakteryzuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Omawia z zasady występujące błędy podczas przygotowania wyrobów piekarskich. Publikacja szczegółowo demonstruje budowę receptur piekarskich i obliczenia związane z nimi. Liczne przykłady pomagają uczniowi zrozumieć zasadę przede wszystkim występujących obliczeń na omawianym etapie technologicznym. Publikacja koncentruje się na przygotowaniu wszystkich ascetycznców, których używa się w produkowaniu pieczywa. Mieści mnóstwo funkcjonalnych wskazówek. Opracowanie omawia szczegółowo procesy zachodzące w trakcie powstawania ciasta żytniego i pszennego. Demonstruje rozmaite metody techniczne ich produkcji. Omawia otrzymywanie poszczególnych wyrobów piekarskich równocześnie metodami ręcznej obróbki jak i maszynowej.
- Autorzy: Giemza Ewa
- Ciężar: 0,238
- Format: 17.0x24.0cm
- ISBN: 9788302157103
- Języki: polski
- Kod wydawcy: 20321
- Miejscowość: Warszawa
- objętość: 152
- Oprawa: Miękka
- PKWiU: 58.11.1
- Podtytuł: Szkoła ponadgimnazjalna
- Rok wydania: 2016
- typ publikacji: KS
- Wydanie: 1
- Wydawca: WSiP
- Wysokość: 5