Dynia to ewidentnie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na okrągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi eksperymenty. Ma łagodny smak i przyjemną strukturę, więc kochają ją równocześnie dorośli, jak i dzieci. Rozgrzewająca owsianka z dynią pieczoną, kremowe tortiglioni w korzennym purée czy kultowa pumpkin spice latte. Z dynią w roli głównej można przygotować receptury konwencjonalne, jak i zupełnie niestandardowe. W książce „Dynia na okrągło" czytelnik wyszuka ponad 50 inspirujących przepisów, które pozwolą radować się dynią każdego dnia a także odpowiedzi na takie pytania jak: która dynia udoskonalona jest do pieczenia a która do gotowania, jak przygotować purée, czy co zrobić z pestkami.
Autorzy: Opracowanie zbiorowe
EAN: 9788383180298
Głębokość: 18.000000
ISBN: 978-83-83180-29-8
liczba stron: 144
Oprawa: Twarda
wariant: Książki
Rok wydania: 2022
Szerokość: 165
Wydanie: 1
Wydawnictwo: Buchmann
Wysokość: 220