Łąka, las, polana, a choćby przydomowy ogródek – wszystkie te miejsca skrywają DZIKIE ROŚLINY będące skarbnicą smaku, witamin i kojących cechy dla naszego ciała. Poznaj moc dzikich ziół, chwastów, a także liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.
Dzięki tej książce przygotujesz: drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu marmoladę z dzikiej forsycji surówkę z liśćmi lipy leśny dżin z jałowca pokrzywowe kluseczki i ponad 100 innych wyśmienitych potraw z zastosowaniem nieoczywistych roślin rosnących blisko ciebie.
Książka Patrycji Machałek pozwoli ci odkryć właściwości nietypowych ziół, dowiesz się z niej liście jakich drzew nieprzeciętnie urozmaicą domowe menu, odnajdziesz inspiracje do kulinarnych eksperymentów i zaskoczysz znajomych o każdej porze roku.
SEZONOWE GOTOWANIE Z DZIKICH ROŚLIN JEST PROSTSZE, niżeli MYŚLISZ! Tytuł Smak dzikich roślin Autor Patrycja Machałek Wydawnictwo Znak Koncept EAN 9788324073733 ISBN 9788324073733 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia liczba stron 272 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda Wydanie 1