Profesor Henri Joyeux jest onkologiem, a także chirurgiem specjalizującym się w gastrologii i ginekologii, honorowym profesorem Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu w Montpellier. Opublikował mnóstwo prac na temat zdrowego trybu życia człowieka, w szczególności właściwego odżywiania.
Wraz ze genialnym mistrzem cukiernikiem, wybitnym francuskim chocolatier, Jeanem-Claudem Bertonem, pokazuje niezwykłe i nieznane powszechnie oblicze i historię prawdziwej czekolady, wskazując w szczególności na lecznicze atrybuty ziaren kakaowca, ich elementów i przygotowanych z nich specjałów. Ta książka to prawdziwa rewolucja, która może zupełnie zmienić nasze postrzeganie najwspanialszej słodkości świata, a co więcej dzięki tej zmianie podejścia wybitnie przyczynić się do poprawy naszego zdrowia.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Wraz ze genialnym mistrzem cukiernikiem, wybitnym francuskim chocolatier, Jeanem-Claudem Bertonem, pokazuje niezwykłe i nieznane powszechnie oblicze i historię prawdziwej czekolady, wskazując w szczególności na lecznicze atrybuty ziaren kakaowca, ich elementów i przygotowanych z nich specjałów. Ta książka to prawdziwa rewolucja, która może zupełnie zmienić nasze postrzeganie najwspanialszej słodkości świata, a co więcej dzięki tej zmianie podejścia wybitnie przyczynić się do poprawy naszego zdrowia.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Tytuł Jak leczyć się czekoladą Autorzy Joyeux Henri, Berton Jean Wydawnictwo AA EAN 9788378640790 ISBN 9788378640790 Kategoria Literatura, Zdrowie Format 210x148 mm Rok wydania 2021 Oprawa twarda