Sztuka dekoracji cukierniczej to jedyna książka, w której 20 najsławniejszych mistrzów dekoracji cukrowych pokazuje znaczny wachlarz umiejętności, technik, projektów i daje szereg eksperckich porad. Świetna dla zapalonych amatorów wypieków, początkujących cukierników i cukierników-hobbystów o przeróżnym stopniu umiejętności. Książka ta poprowadzi Cię krok po kroku od prostych przepisów do klasy mistrzowskiej.
Dla wygody Czytelnika ponad 40 tutoriali podzielono na sześć tematycznych rozdziałów: Ciasta i ciasteczka, Czekolada, Podstawowe dekoracje tortu, zaawansowane dekoracje tortu, Klasa profesjonalna, Pieczenie ciast na zamówienie. Każdy z nich gromadzi dużo konwencjonalnych technik, nowych umiejętności i współczesnych trendów – wszystkie z fotografiami i jasnymi instrukcjami – jak też projekty do zrealizowania w domu. W tej książce odszukasz torty na specjalne okazje, takie jak przyjęcia weselne, Święta Bożego Narodzenia, chrzciny czy Dzień Matki, jak dodatkowo błyskotliwe smakołyki, którym nikt się nie oprze, na przyjęcia domowe, popołudniową herbatę czy urodziny.Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen została założona w 1987r. W Surrey, w Anglii. Dzięki utalentowanym mistrzom i pełnym pasji uczniom stała się rozpoznawalnym miejscem kształcenia i doskonalenia, które przyciąga ludzi z całego świata. Jej program nauczania jest także realizowany w Malezji i Singapurze, a wkrótce także w innych krajach.
Mistrzów Squires Kitchen łączy miłość do cukiernictwa, a także lata praktyki i poświęcenia, które sprawiły, iż stali się ekspertami w danej dziedzinie. Są także genialnymi ludźmi, którzy uwielbiają dzielić się swoją wiedzą z uczniami dla przyszłych pokoleń cukierników. W tej książce mistrzowie prezentują nie tylko swoją bogatą wiedzę, lecz także szeroką gamę jednostkowych stylów stanowiących wyczerpujące i bezcenne źródło informacji.
„Przed Tobą niektóre z ekscytujących sekretów świetnego świata dekoracji cukrowych w dziedzinie celebrowania wszelkiego rodzaju ciast". Alex BransgroveKsiążka wydana jest na grubym kredowym papierze (150g) w formacie portretowym (235 x 280 mm) w twardej oprawie z obwolutą w full color. Zawiera około 1400 barwnych fotografii i 55 szablonów do tworzenia słodkości i dekoracji.
Tytuł Sztuka dekoracji cukierniczej międzynarodowa szkoła squires kitchen Autor Opracowanie Zbiorowe Wydawnictwo APN Promise EAN 9788375411751 ISBN 9788375411751 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia liczba stron 520 Format 23.5x28.5x4.4 cm Rok wydania 2015 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 2.835 kg