Najnowszy bioporadnik podpowiada, jak aktywnie wpływać na własne zdrowie i samopoczucie. Oprócz mistrzowskich danych mieści autorskie przepisy na potrawy, które pozwolą aktywować mózg i uwalniać endorfiny.
Wpływamy na własne zdrowie, gdy wybieramy miejsca, w których żyjemy, przedmioty, którymi na co dzień się otaczamy, i sposób, w jaki się odżywiamy. Autorka przekonuje, iż możemy to robić świadomie: właściwie odżywiać mózg, czyli zdrowiej jeść, żeby szczęśliwiej żyć. Zdrowy styl życia i adekwatnie dostosowane składniki żywności chronią przed depresją i zaburzeniami nastroju, pobudzają kreatywność i dodają wigoru. Powodują, iż czujemy się wspaniale.
Autorki
Barbara Grześkowiak jest terapeutą żywieniowym i psychodietetykiem. Kamila Grześkowiak promuje wegański styl życia; obie specjalizują się w dietoprofilaktyce dolegliwości i chorób, prowadzą w Poznaniu Ośrodek Terapii i Badań nad Zdrowiem.
Wpływamy na własne zdrowie, gdy wybieramy miejsca, w których żyjemy, przedmioty, którymi na co dzień się otaczamy, i sposób, w jaki się odżywiamy. Autorka przekonuje, iż możemy to robić świadomie: właściwie odżywiać mózg, czyli zdrowiej jeść, żeby szczęśliwiej żyć. Zdrowy styl życia i adekwatnie dostosowane składniki żywności chronią przed depresją i zaburzeniami nastroju, pobudzają kreatywność i dodają wigoru. Powodują, iż czujemy się wspaniale.
Autorki
Barbara Grześkowiak jest terapeutą żywieniowym i psychodietetykiem. Kamila Grześkowiak promuje wegański styl życia; obie specjalizują się w dietoprofilaktyce dolegliwości i chorób, prowadzą w Poznaniu Ośrodek Terapii i Badań nad Zdrowiem.
Tytuł Dieta na dobry nastrój. Odżywianie mózgu Autorzy Barbara Grześkowiak, Kamila Anna Grześkowia Wydawnictwo Biobooks EAN 9788365565006 ISBN 9788365565006 Kategoria Literatura, Poradniki Format 11,5x18,5 cm Rok wydania 2016 Oprawa broszurowa