Zaczynasz swoją przygodę z weganizmem lub innym sposobem żywienia wykluczającym mięso i chcesz się dowiedzieć, jakie roślinne produkty są bogatym źródłem białka? A może od lat stosujesz taką dietę i szukasz pomysłu na to, jak wzmocnić organizm i poprawić kondycję? Ta książka gromadzi wszystko, czego Ci potrzeba. Robin Robertson rozprawia się w niej z wciąż pokutującym mitem, iż trudno dostarczać sobie białka na diecie wegańskiej. Autorka jest pionierką proteinowej rewolucji ruchu upowszechniającego wiedzę na temat białka pochodzenia roślinnego, znajdującego się w warzywach, owocach, produktach zbożowych oraz nasionach i orzechach. Wynajdziesz tutaj ponad 85 nieszablonowych przepisów na wysokobiałkowe potrawy i użyteczny przewodnik po produktach roślinnych będących prawdziwymi bombami proteinowymi.
Książka Robin Robertson pokazuje, iż niektóre z najszczególniej wartościowych produktów roślinnych są zarazem bogatym źródłem białka. Tym samym stanowi nieocenioną pomoc dla osób pragnących poprawić zdrowie dzięki diecie roślinnej.
Michael Greger, autor bestsellera Jak nie umrzeć przedwcześnie
Gdy rośniemy, zapotrzebowanie naszego organizmu na białko się rozszerza. Niektóre osoby potrzebują go więcej niżeli inne, co wynika z ich trybu życia i predyspozycji genetycznych. Skąd wiedzieć, jaka ilość jest optymalna? Jak zadbać o to, by zapewnić sobie właściwą liczba białka najwyższej jakości? Odpowiedź na te i niemało innych pytań wyszukasz w książce Kuchnia wege bogata w białko. Stosuj się do zawartych w niej rad i wskazówek, a zyskasz dwie rzeczy: po pierwsze pokochasz jedzenie, a po drugie twoje ciało będzie ci za to wdzięczne.
John Robbins, dyrektor i współzałożyciel ruchu Food Revolution Network, autor książki Głosy rewolucji żywnościowej