Produkty prawidłowej jakości są dziś dostępne dla wszelkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Starczy zgromadzić pewną wiedzę i rozwinąć kreatywność. Pokazujemy, jak w mądry sposób podejść do kwestii zakupów i gotowania,cieszyć się pysznymi daniami.
niemało osób nie lubi czytać składu na opakowaniach. Działa tu podobny mechanizm jak w każdej nowej sytuacji - obawiamy się tego, czego nie rozumiemy. Obawę warto jednak zamienić w ciekawość i korzystne nawyki - to naprawdę realne!
Udowodnimy, że sprawdzanie składu produktów wcale nie jest skomplikowane, jeśli pamięta się o kilku zasadach. "Gotowanie też może być nietrudne. Ścisłe podążanie za przepisami nigdy nas nie przekonywało, gdyż odbierało przyjemność tworzenia, ograniczało pomysłowość i pochłaniało zbyt dużo czasu.
Stawiamy na inspirowanie się przepisami i swobodne gotowanie z tego, co jest w lodówce, czy z produktów sezonowych. Jak się do tego zabrać z głową$1330 Odpowiedź odszukasz w książce!" Jagoda Fabicka i Katarzyna Rada czytajsklad.com "Książki kucharskie - nasze półki się od nich uginają, ale...
przepisy głównie nie spełniają wymagań, jakie im teraz stawiamy. Chcemy, żeby były szybkie do wykonania, proste, z przystępnych w każdym sklepie części, zdrowe, a jednocześnie smaczne. Takie właśnie znajdują się w tej książce.
Dodatkowym walorem są porady, w jaki sposób wybierać produkty spożywcze. Nauka czytania składu powinna wejść nam w krew i stać się korzystnym nawykiem. Polecam z całego,,zielonego serca"." dr nauk o zdrowiu Hanna Stolińska, dietetyk kliniczny "Urozmaicenie diety jest podstawą zachowania zdrowia i korzystnego samopoczucia.
Książka, którą trzymasz w ręku, ułatwi dokonywanie stosownych wyborów żywieniowych. Zawarte w niej przepisy bazują na produktach korzystnych jakościowo, a dodatkowo zasobność posiłków." dr Justyna Bylinowska, redaktor naczelna portalu Dietetycy.org.pl Powyższy opis pochodzi od wydawcy.