Dieta stanowi podstawę zdrowia fizycznego i klucz do dobrego samopoczucia. Jednak przypadku schorzeń neurologicznych nieraz pomija się rolę właściwego odżywiania. Oto książka, która ma za zadanie to zmienić.
Poradnik ten skierowany jest do osób cierpiących na migrenowe bóle głowy. Szczegółowo, acz przystępnie opisuje kompozycje produktów, które pomagają lub szkodzą, wskazuje na co zwracać uwagę, czytając skład , a także przedstawia atrakcyjne jadłospisy optymalne dla całej rodziny, które nie są oznaką wyrzeczeń.
Dieta w migrenie pozwala spojrzeć na ból głowy z nowej holistycznej perspektywy. Dbanie o zdrowie nie wymaga rewolucji: ten poradnik prezentuje, jak niedużo trzeba, żeby dać sobie szansę na lepsze samopoczucie!
Wojciech Machajek, Fundacja Chorób Mózgu
Małgorzata Pielichowska - dietetyczka kliniczna i psychodietetyczka, która na co dzień wspiera swoich podopiecznych w budowaniu zdrowych nawyków w stylu życia. Pomaga wyrwać się z błędnego koła odchudzania oraz planuje dietoterapię w różnorodnych jednostkach chorobowych, żeby poprawić jakość i komfort życia swoich pacjentów. Od 2020 roku prowadzi podcast, w którym porusza tematy związane z dietetyką w ujęciu praktycznym, psychodietetyką i neurobiologią i zdrowiem mózgu.