Wegańska Kuchnia Polska to 64 przepisy podzielone na 7 grup: ZUPY - KLUSKI, PIEROGI, NALEŚNIKI - ZAMIENNIKI MIĘSA - GULASZE, KAPUSTY - PASZTETY I PASTY - DODATKI, PRZYSTAWKI, SAŁATKI - DESERY.Spisując te przepisy wierzyłam w to, że dzięki nim obudzisz w sobie chęć do przygotowywania potraw prostych i nieskomplikowanych.
Potraw, które gościły i goszczą na Polskich stołach. Z jedną,zasadniczą różnicą. Moje przepisy różnią się od tych tradycyjnych tym, że są przygotowane bez komponentów odzwierzęcych.Tworzenie wegańskiego jedzenia jest nie tylko moim hobby, lecz stało się moją pracą i pasją.
Uwielbiam karmić ludzi i dowiadywać się, że to co robię ma sens i wpływa należycie na moich klientów i z zasady im smakuje. Ta książka to zapis mojej codziennej pracy i doświadczeń podczas przygotowywania wegańskiego cateringu.
Każdy przepis jest przetestowany. Edyta Stępczyńska pozytywnie zakręcona kobieta, która wzięła życie we własne ręce. Weganka, kochająca jeść smaczne i urozmaicone dania. Szefowa kuchni, blogerka aktywna w mediach społecznościowych.
Z pasją uprawia ekologiczny ogród. Karmi rodzinę, znajomych i Klientów, obalając mit, że kuchnia roślina jest pozbawiona wyrazu. Jej praca to pasja i misja, dzięki której przyczynia się do ratowania zwierząt, co w weganizmie jest dla niej najważniejsze.Jak piszą liczni zadowoleni kupujący Zakręconego wege obiadu, swym jedzeniem ratuje Im życie, daje poczucie bezpieczeństwa, pozwala odpocząć od gotowania, jest żywicielką, przyjaciółką za każdym razem służącą radą nie tylko nt kuchni.
Specjalistka podrabiania tradycyjnych dań mięsnych, w taki sposób, że każdy da się oszukać. Często przygotowuje dania będące zastępnikami kuchni tradycyjnej kocha weganizm za prostotę i świeżość.
Twórczyni marki i bloga Zakreconywegeobiad.