Podręcznik dla każdego żydowskiego domu, zawierający najrozmaitsze sposoby gotowania i pieczenia, z szczegółowym jadłospisem i wskazówkami do urządzenia i prowadzenia religijnego, żydowskiego gospodarstwa.
Wznowienie na podstawie dwunastego wydania oryginału z 1904 roku. Kolejna książka kucharska Rebekki Wolff, dla wszystkich, którzy pragną zdrowe, gospodarskie jedzenie zespoić z pewną oszczędnością i prowadzić żydowski dom.
Autorka książkę kierowała do młodych dziewcząt, które nie miały sposobności nauczyć się prowadzenia gospodarstwa, a dzięki temu dziełku nauczą się wszelkiego, co dobra gospodyni powinna umieć w każdej porze roku.
I tak opisane są tu przygotowania do różnych obrzędów religijnych i świąt, o koszerowaniu mięsa i drobiu, sposoby przechowywania pożywienia, a także 680 przepisów na wszelakie potrawy. Tytuł Kuchnia koszerna - R.
Wolff Autor Wolff Rebekka Wydawnictwo Graf-ika EAN 9788382440515 ISBN 9788382440515 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia liczba stron 294 Format 14.7x20.7x2.4 cm Rok wydania 2022 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 0.46 kg