nowe wydanie kulinarnego bestsellera „Sztuka fermentacji”! Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś bezsprzecznie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje tak sporo dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce!
Sięgając po Sztukę fermentacji, zdobędziesz rzetelną i sprawdzoną wiedzę na ten temat. Kisić można dosłownie każdą jadalną roślinę. Autor najpierw zapoznaje nas z historią fermentacji, ukazuje jej atuty i ogromne walory zdrowotne.
Ostrzega przed trudnościami i podaje rozwiązania problemów, jakie przede wszystkim pojawiają się w trakcie fermentowania. "Sztuka fermentacji" to też nieprzeciętny spis przepisów z całego świata: na kombuchę, pastę miso, natto, miody pitne, wino, czy ryby!
Tak naprawdę kisić możemy wszystko pod warunkiem, iż wiemy, jak to robić. Nic nie będzie już skomplikowane, jeśli sięgniemy po ten poradnik. Autor przekonuje nas, iż tak naprawdę kiszenie to najlepsze wyjście, które zapewnia nam zdrowie i perfekcyjne doznania smakowe.
W jasny, klarowny i rzetelny sposób demonstruje swoją wiedzę i namawia do tego, aby zgłębiać ją dalej. Od tej pory sztuka fermentacji nie będzie już dla ciebie czarną magią, ale czymś kompletnie naturalnym.
Tytuł Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu Autor Sandor Ellix Katz Tłumacz Bartłomiej Kotarski Wydawnictwo damskie EAN 9788367014359 ISBN 9788367014359 Kategoria Kuchnia,diety\Inne liczba stron 656 Rok wydania 2022 Oprawa Twarda Wydanie 2