Zasady diety SIRT są nad wyraz proste, a produktydostępne. Nie trzeba liczyć kalorii, starczy stosować ogólne zasady zdrowego odżywiania się oraz wzbogacać codzienne menu produktami z listy 20 najbogatszych w polifenole, które posiadają charakter bezglutenowy, więc także osoby przestrzegające diety bezglutenowej mogą po nie śmiało sięgać.
Badania kliniczne potwierdziły, że połączenie diety SIRT z umiarkowanym ograniczeniem poboru kalorii pozwala w ciągu 7 dni zmniejszyć masę ciała o 3,2 kilograma. Produkty sirtuinowe sprawdziły się jako podstawa diety wielu wybitnych sportowców, umożliwiając im osiągnięcie oczekiwanego składu ciała, a także celów kondycyjnych.
Czego można oczekiwać, gdy się stosuje dietę SIRT?
• Utraty wagi wynikającej ze obniżania ilości tkanki tłuszczowej, a nie mięśniowej.
• Przygotowania organizmu do trwałego utrzymywania niższej wagi.
• udoskonalonego wyglądu, udoskonalonego samopoczucia, wyższego poziomu energii.
• Braku konieczności użytkowania długotrwałej głodówki czy skazywania się na uczucie skrajnego głodu.
• Braku konieczności realizowania wyczerpujących ćwiczeń.
• Otwarcia drogi do dłuższego, zdrowszego życia bez chorób.
***
"Dieta, która nie podąża za modą, za to proponuje niesamowite korzyści w zakresie poprawy stanu zdrowia i sylwetki. Aidan i Glen dowodzą, że każdy może jeść ze smakiem, a przy tym czerpać korzyści z żywności sirtuinowej. Bardzo mi się to podoba!"
Lorraine Pascale, szef kuchni z programów BBC TV i autorka książek kulinarnych
"pokaźne odkrycie dietetyczne! Korzystając z pomocy Aidana i Glena, wprowadziłem do swojej diety żywność sirtuinową, dzięki temu udało mi się osiągnąć skład ciała i samopoczucie, o jakich wcześniej choćby nie marzyłem."
David Haye, bokser, mistrz świata wagi ciężkiej
"Dieta SIRT Aidana i Glena to było niesamowite doświadczenie. Tłuszcz się z mojego ciała po prostu wytapiał. Nagle lepiej mi się myślało i miałem bezapelacyjnie więcej energii aniżeli kiedyś."
Anthony Ogogo, zawodowy bokser i gwiazda programu Strictly Come Dancing 2015
*****
Aidan Goggins ma dość nietypowe wykształcenie, ponieważ jest jednocześnie farmaceutą i dietetykiem. Poza tym cierpi na rzadką chorobę autoimmunologiczną. Za sprawą dość unikatowego połączenia tych trzech czynników stał się jednym z najistotniej rozchwytywanych europejskich specjalistów w dziedzinie zdrowia. Z jego usług korzystają jednocześnie lekarze, jak i celebryci. Aidan rozumie znaczenie dobrej kondycji fizycznej i specjalizuje się w żywieniu sportowców. Dzięki swemu doświadczeniu już nieraz wspomagał zawodowych mistrzów sportu w ich drodze do sukcesu. Aidan z ochotą wypowiada się w mediach w sprawach zdrowia, jest także autorem nagradzanych książek.
Glen Matten jest entuzjastą dobrego jedzenia z dyplomem w dziedzinie dietetyki medycznej. W jego przypadku obsesyjne gromadzenie wiedzy na temat odżywiania się idzie w parze z zamiłowaniem do dobrej kuchni. Od blisko dziesięciu lat z powodzeniem otwiera kolejne kliniki na terenie pokaźnej Brytanii, a z jego usług skorzystało już wielu zawodowych sportowców i celebrytów. Jest autorem nagradzanych publikacji, z ochotą udziela się w mediach.
Podtytuł: Przełom w dziedzinie zdrowego stylu życia i odchudzania
Tytuł oryginału: The SIRT Food Diet: A revolution in health and weight loss
ISBN: 9788380874695
Kod paskowy: 9788380874695
Autorzy: Goggins Aidan, Matten Glen
Tłumaczenie: Witkowska Magda
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 31321
Miejscowość: Warszawa
ilość stron: 254
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
PKWiU: 58.11.1
Format: 21.8x14.0
Głębokość (mm): 17
Waga: 0.41
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka