Makarony, steki, tosty, jajka. Tych wyrazów Hanna Lis bezsprzecznie nie unika. I wyjątkowo prawidłowo, bo dzięki temu jej książka kucharska aż rozpuszcza się w palcach od wszystkiego, co najlepsze w kuchni. Dziennikarka serwuje nam 80 przepisów dookoła świata, które w mig znikają z talerzy. Jej kurczak gong bao, andaluzyjski chłodnik z migdałów czy ravioli z tymiankowo-szałwiową ricottą, to dopiero początek prawdziwej uczty smaków. Bo Hanna Lis naprawdę zna się na rzeczy, i dlatego ze zwykłych elementów robi dzieła sztuki. A każde danie doprawione jest jej autorskimi zdjęciami i kipiącym humorem tekstem.
Te przepisy to nie tylko posiłki na talerzu,zwykle wspomnienie podróży, przygody, spotkanej osoby, miłej chwili. Palce lizać.
Te przepisy to nie tylko posiłki na talerzu,zwykle wspomnienie podróży, przygody, spotkanej osoby, miłej chwili. Palce lizać.