"RAMEN W DOMU" - przystępne PRZEPISY, KTÓRE ZAMIENIĄ TWOJĄ KUCHNIĘ W KRÓLESTWO RAMENU Książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na tradycyjny ramen i odważnymi nowymi smakami Przygotowanie ramenu to obfity wyczyn - autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie przeszkody na drodze do perfekcyjnej, prawdziwie japońskiej wersji tego dania.
Adaptując klasyczne przepisy na stoły całego świata, "Ramen w domu" daje wszystkim proste recepty na autentyczne i kreatywne dania. To najłatwiejszy sposób dla domowych szefów kuchni,radować się prawdziwym i niebiańskim smakiem ramenu, bez wysiłku i nadmiernych starań.
Książka ukaże się 26 lutego nakładem wydawnictwa Poradnia K. Uwielbiam ramen. Od kiedy po raz pierwszy spróbowałam go w Japonii, zakochałam się w tym smaku i dziś jest to moja ulubiona zupa. Jej przygotowanie może się wydać tajemne i nieprzystępne, ale tak naprawdę wystarczy poznać kilka zasad i po prostu spróbować.
My, Polacy, jesteśmy mistrzami w gotowaniu zup i jestem przekonana, iż pokochamy także ramen. W tej atrakcyjnej, jasno napisanej książce, autor, który mieszkał w Japonii i uczył się gotowania ramenu u japońskich mistrzów, przedstawia, jak można przygotować go w domu.
Pisze o tare, czyli duszy ramenu, o rodzajach wywaru i podaje przepisy na makaron. W świecie, gdzie wszystko musi być na szybko, ramen jest jak medytacja. Jestem przekonana, iż podbije świat, a głębia jego smaku olśni nasze podniebienia.
Polecam gorąco! Eliza Mórawska-Kmita, Whiteplate.com oPonad 100 tradycyjnych i kreatywnych przepisów na zupy, tare, makarony, przystawki i dodatki oInstrukcje krok po kroku, które pozwalają na cieszenie się domowym ramenem każdego wieczoru oSztuczki, które oszczędzą Twój czas oCiekawostki o japońskiej kulturze i kuchni Wśród przepisów: $1032Shio ramen z zielonymi warzywami $1033Chashumen z boczkiem $1034Ostry miso ramen $1035Ramen tonkotsu $1036Smażony makaron $1037Wegański hiyashi chuka i mnóstwo więcej!
O autorze Brian MacDuckston jest koneserem ramenu mieszkającym w Japonii. Spędził sporo lat, podróżując po tym kraju i próbując niezliczonych porcji tego dania; jest absolwentem Szkoły Ramenu w Osace. Prowadzi kronikę swych odkryć (których dokonuje jednocześnie podczas jedzenia, jak i przygotowywania ramenu) $1038 na stronie internetowej i kanale YouTube "Ramen Adventures".
Kiedy nie promuje ramenu w japońskiej telewizji, zabiera swoje kubki smakowe w kulinarną podróż po Japonii.